ceai verde Japonia, Sencha (25gr)

20,00 lei

35 în stoc

Categorie:

Descriere

Japonia este una din putinele tari producatoare care in acelasi timp si importa ceai, datorita imensei cereri pe piata locala. Cu toate ca arealul de cultivare este divers si metodele de procesare variaza, ceaiurile japoneze isi pastreaza totusi un caracter distinct, clar si proaspat. Perioada de cules este intre lunile Aprilie si Septembrie. In Japonia ceaiul nu este fermentat, imediat dupa cultivare procesul de oxidare este incetinit cu ajutorul aburului datorita enzimelor prezente in frunze, stabilizand totodata si culoarea verde a acestora.
Ceaiul de fata provine din regiunea Shizuoka, cultivat in vaile muntelui Fujiyama, acolo unde este produs jumatate din ceaiul Japoniei. Este recoltat mecanic toamna, expus usor aburului si rulat cu grija inainte de uscare. Frunzele dobandesc asfel o structura foarte fina si fragila.
Culoarea extractiei are o reflexie verzui-aurie asemanatorea uleiului de masline. Aroma este distincta, dominanta in retrogust. Recomandat celor carora le plac gusturile puternice de ceai verde.
Infuzia ar trebui sa dureze intre 1 si 3 minute, la o temperatura de 75-80 de grade, cu 4 grame de ceai pentru un litru de apa.

Am utilizat 5 grame din acest ceai pentru o infuzare la rece pentru 12 ore iar rezultatul a fost impresionant. Culoarea bauturii s-a modificat chiar si dupa intreruperea infuzarii, pornind de la un verzui aquamarin, trecand catre un usor galben straveziu si oprindu-se la un oranj radiant. Un gust puternic de mango pe o baza clasica de ceai verde predomina extractia, rearanjand aromele acestui ceai intr-un mod placut, surprinzator.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „ceai verde Japonia, Sencha (25gr)”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.