Columbia Geisha Jamie Figueroa

De la 90,00 lei

SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

Origine: Columbia
Regiunea: Huila
District: Garzón
Numele producătorului: Jaime Figueroa
FermaVila Daniela
Dimensiunea fermei (ha)8,00 ha
Tipul de sol Nisipos
Metoda de cules Manual – Selectiv
Luna recoltei aprilie
Proces modern
Tip proces Anaerobic Natural Mountain Dry
Fermentare anaerobă
Tehnica de uscare Mountain Dry
Proces Anaerob Natural Munte uscat
Specia Arabica
Soiuri Geisha
Altitudine 1.600 m.s.l.m.
Scor SCA87,50
Profil Floral
Notă de aromă primară Miere
Subgrup zaharuri, fructe roșii / fructe de pădure, caramele, ciocolată, citrice, florale, fructe cu sâmburi și lactic
Aromă/aromă Caise, caramel, zmeură, hibiscus, iasomie, miere, portocală și iaurt
Despre proces
· Cireșe primite
· Sortarea după maturitate
· Fermentație anaerobă la cireș
· Uscarea în aer liber cu tehnica Mountain Dry
Jaime Figueroa s-a născut în municipalitatea Garzón într-o familie de cinci frați care, cu sprijinul necondiționat al mamei sale, care era croitorie, a reușit să studieze și să progreseze.
Jaime și-a petrecut toate vacanțele de vară în mediul rural cu bunica lui Encarnación, care locuia într-o fermă mică cu câțiva arbori de cafea și vaci. În lunile de vară și vacanțele școlare, au împărtășit o viață de neuitat la țară, iar ea i-a transmis lui Jaime ceea ce este acum marea lui pasiune: cultivarea cafelei.

Câțiva ani mai târziu, Jaime Figueroa a absolvit o diplomă în inginerie agricolă și a început să se dedice în totalitate culturii cafelei.
Jaime s-a alăturat Federației Naționale a Producătorilor de Cafea în calitate de cultivator de cafea în regiunea de cultivare a cafelei Huila și mai târziu s-a alăturat sectorului Cooperative din Coocentral până în 2006.
În 1997, Jaime a devenit producător de cafea până astăzi, prima sa fermă a fost o fermă de familie.
Astăzi este proprietarul propriei ferme Villa Daniela de 20 de hectare și al Fincăi La Fontana, pe care o deține împreună cu fratele său.
Finca Villa Daniela este situată în cartierul de cafea Garzón din regiunea Huila.
Are o extindere de 20 de hectare din care 13 hectare sunt cultivate cu cafea din soiurile Tabi și Castillo.
Finca Fontana este situată și în Garzón la 1600 de metri deasupra nivelului mării, are o întindere de 8 hectare cultivate cu soiurile Caturra, Catimore și Geisha.
Jaime, un mândru producător de cafea columbian, împreună cu soția sa Ruth și fiica Angela Maria formează o familie frumoasă. Scopul lui Jaime este de a continua cu una dintre cele mai mari tradiții ale zonei și de a menține o cultură eficientă și productivă a cafelei, oferind cele mai bune cafele din regiune.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Cantitate

1 kg, 250 gr, 500 gr

Rasnire

infuzie la rece, presa franceza, Rasnire, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Columbia Geisha Jamie Figueroa”

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.