Costa Rica Diego Guardia
De la 70,00 lei
Descriere
Costa Rica
FARM/COOP/STATION:
Hacienda Sonora
VARIETAL:
Villa Sarchi
PROCESSING:
Natural
Scor 87 pct SCA
ALTITUDE:
1,200 to 1,300 meters above sea level
OWNER:
Diego Guardia
SUBREGION/TOWN:
Alajuela, Grecia
REGION:
Valle Central
FARM SIZE:
100 hectares
AREA UNDER COFFEE:
45 hectares
HARVEST MONTHS:
October – March
Prajire medie usoara
Recomandare de utilizare la filtru
Descriptorii aromatici: (+) Dark Chocolate, Dark fruit, Lemon & Lime, Mandarin Orange, Prune,
Winey (+) Cherry, Peach, Plum
Cele 100 de hectare de pe Hacienda Sonora sunt pline de biodiversitate care completează energia regenerabilă și procesarea cu impact redus pe care le folosesc pentru a produce cafele durabile de calitate.
Hacienda Sonora se află la poalele vulcanului Poas. Ferma funcționează cu energie 100% regenerabilă, generată de un generator hidroelectric care transformă râurile curgătoare în energie. Energia alimentează morile umede și uscate și oferă energie electrică gratuită tuturor celor care trăiesc și lucrează la fermă.
Acest lot este compus din Vila Sarchi. Soiul provine din satul Sarchi din Costa Rica, unde a fost descoperită pentru prima dată această mutație naturală a unui soi de cafea Bourbon. Acest soi este cel mai productiv la altitudini mari, cu copaci de umbră și fertilizare regulată.
În general, Hacienda Sonora și-a împărtășit succesul cu generozitate, plătind salarii echitabile tuturor lucrătorilor și susținând economia locală.
Ferma și moara ei se întinde pe aproximativ 100 de hectare. Dintre acestea, 45 de hectare sunt dedicate terenurilor de cafea umbrite. Plantele de cafea sunt înconjurate de copaci și alte vegetații native. Această biodiversitate promovează sănătatea solului și menține solul bogat în nutrienți care ajută la creșterea cireșului dens și delicios.
Terenul rămas are rezervație de pădure sălbatică care crește pe 35 de hectare și 20 de hectare pentru trestie de zahăr, care a fost cultivată pe terenul Hacienda Sonora de peste 150 de ani.
Hacienda Sonora are propria sa micromoară, care permite fermei să păstreze loturile separate prin varietate și să creeze microloturi unice. Moara este situată central, chiar lângă o moară tradițională de trestie de zahăr care a fost păstrată intactă de peste 150 de ani. Acest lot este procesat în mod natural. De fapt, toate cafelele de la Hacienda Sonora sunt fie procesate cu miere, fie naturale pentru a reduce apele uzate și pentru a proteja în continuare mediul.
După culesul manual selectiv, cireșele coapte sunt lăsate să se usuce fie pe paturile înălțate ale fermei, fie pe terasa acesteia, unde este întoarsă frecvent pentru a promova uscarea uniformă.
Hacienda Sonora face parte din proiectul NAMA Café de Costa Rica, primul dintre acțiunile de atenuare adecvate la nivel național (NAMA) ale guvernului din Costa Rica. Aceștia lucrează activ pentru reducerea emisiilor de carbon prin investiții în tehnologii și metode cheie. NAMA Café de Costa Rica este primul de acest gen care sprijină fermierii de cafea în timp ce efectuează modificări în producția lor de cafea pentru a reduce emisiile generale și utilizarea resurselor. Hacienda Sonora a contribuit cu date privind emisiile de carbon la NAMA Café de Costa Rica și va primi 10% înapoi pentru investițiile în reducerea emisiilor de carbon.
Datorită inovațiilor neobosite, numărului mare de soiuri de cafea, cunoștințelor tehnice extinse și atenției acordate producției de cafea, Costa Rica este una dintre cele mai avansate țări producătoare de cafea din America Centrală.
Condițiile climatice din țară joacă, de asemenea, un rol în calitatea înaltă a cafelei produse. Există opt regiuni de cafea: Guanacaste, West Valley, Turrialba, Valle Central (Central Valley), Tres Rios, Brunca, Orosi și Tarrazú, o parte specifică a Valle Central.
Costa Rica a devenit, de asemenea, lider mondial în trasabilitate și sustenabilitate în producția de cafea. Nouăzeci la sută din cei 50.000 de fermieri de cafea ai țării sunt mici agricultori, iar astăzi, mulți își livrează cireșele la micro-mori de tip boutique care adesea procesează cireșe conform specificațiilor producătorului pentru a păstra calitățile dintr-un singur lot sau dintr-o singură fermă.
Creșterea procesării micro-morii, în sine, este o dezvoltare relativ recentă. Înainte de începutul anilor 2000, era obișnuit ca producătorii mai mici să-și livreze cireșele morilor deținute de cooperative. Pe măsură ce piețele de specialitate profitabile s-au dezvoltat, din ce în ce mai mulți fermieri au început să înființeze mori în propriile ferme, oferindu-le un control sporit asupra procesării și mai multă asigurare a „poveștii trasabilității”, atât de importantă pentru segmentul de piață în creștere. Morile cu capacitate în exces și-ar oferi apoi serviciile fermierilor învecinați, oferind o gamă largă de metode de procesare pentru loturi mici, împreună cu trasabilitatea completă pentru prăjitori și importatori. Sistemul a permis cultivatorilor de cafea mici și mijlocii din Costa Rica să ofere o gamă largă de produse diferențiate. Astăzi, loturile de specialitate din Costa Rica sunt aproape la fel de probabil să poarte numele micro-morii în care au fost prelucrate ca și cel al fermei producătoare.
Tiparele meteorologice de obicei incerte și uscate din Costa Rica fac cultivarea cafelei mai dificilă. Sezoanele secetoase lungi și modelele meteorologice imprevizibile au eliminat practic posibilitatea agriculturii ecologice. Cu toate acestea, atât guvernul, cât și fermierii au luat măsuri active pentru a proteja mediul. Unele dintre aceste restricții informează și metodele de procesare pentru care cafeaua din Costa Rica a devenit cunoscută.
Informații suplimentare
Cantitate | 1 kg, 250 gr, 500 gr |
---|---|
Rasnire | infuzie la rece, presa franceza, Rasnire, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot) |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.