Guatemala Geisha

De la 100,00 lei

SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

MONTE DE ORO
BALAM JUYÚ | ACATENANGO
Descritori aromatici: Struguri, prune, ananas, stafide, smochine,
Piersici, coacaze negre, mure, caramel, melasa,
Miere
Producător Mario Alarcon
Altitudine 1600m
Mediu vulcanic și tropical
specie arabica
Varietate Geisha
Recolta din noiembrie până în martie
Sezon 22
Tipul de recoltare Manual
Procesare naturala
Uscarea paturi africane
Prajire medie

Această cafea provine de la ferma Monte de Oro, situată la 1600 de metri deasupra nivelului mării, în inima Văii Acatenango, pe dealurile din Balam Juyu. Este excelenta fertilitate a solului care a inspirat numele fermei „Monte de Oro”.
Mario, de la inginerie mecanică, pune un punct de onoare să reducă utilizarea apei în procesele sale, iar cireșele sunt culese la maturitate perfectă pentru că le controlează nivelul zahărului prin măsurarea gradului Brix.
Când mergi la Monte de Oro, ai impresia că mergi la capătul lumii. Ferma este situată în Valea Acatenango, pe dealurile din Balam Juyu la 1600 de metri deasupra nivelului mării și pentru a ajunge la ea ultăle două ore de conduă sunt pe track leaked acrossând sate tiny izolate de orice.
Odată ajuns, nu se poate decât să se îndrăgostească de această fincă extrem de bine îngrijită și de sentimentul de liniște care emană din ea. Admirăm cei doi vulcani de pe versantul opus, ei domină peisajul, fumegând, iar erupțiile lor dese punctează zilele și colorează nopțile. Simțim imediat microclima descrisă de Mario, deoarece ferma este situată deasupra unui canion în care se intersectează curenții de aer cald și rece. Monte de Oro își ia numele de la excelenta fertilitate a solurilor pe care se află.

Inițial în agricultura mixtă, ferma și-a intensificat treptat producția de cafea pentru a deveni singura producție de până acum. În acest proces, au fost introduse noi soiuri și tehnici de preparare a cafelei. În prezent, ferma de 22 ha are peste 5 varietăți de cafea și prepară aceste cafele după 3 procese diferite, ceea ce are ca rezultat o mare diversitate de profiluri senzoriale. Pomii de cafea sunt umbriți de floră luxuriantă și numeroși arbori de avocado.

Datorită specializării de inginer industrial în mecanică, producătorul Mario Alarcon Melendez a dorit să-și folosească expertiza pentru a pune la punct o producție mai responsabilă prin reducerea utilizării apei în procesul de tratare umedă a cafenelelor agricole.
Mario face parte din a 5-a generație a familiei Melendez care cultivă cafea. În 2008, a preluat torța familiei luând frâiele fermei Monte de Oro. Mama lui era cea care, până atunci, administrase în întregime ferma de la moartea bunicului lui Mario, în anii 1980. La acea vreme, ea era și prima femeie care administra o fermă din regiune și a avut de înfruntat, singură, multe controverse. .

Mario a venit inițial din lumea ingineriei mecanice industriale. A pus un punct de onoare să pună capăt utilizării excesive a apei pentru prepararea cafelelor umede. Prin urmare, noua fabrică din Monte de Oro a fost fondată folosind utilaje de ultimă generație, cu un proces atât simplu, cât și eficient, care a făcut posibilă reducerea considerabilă a utilizării apei pentru producție.

Dacă ar fi să-l rezumam pe Mario în două cuvinte, ar fi fără îndoială pasiune și aplicație!

Informații suplimentare

Cantitate

1 kg, 250 gr, 500 gr

Rasnire

infuzie la rece, presa franceza, Rasnire, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Guatemala Geisha”

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.