Honduras, Los Lesquines

(7 recenzii de la clienți)

From: 40,00 lei

Honduras
Regiunea Copán
Ferma Los Lesquines, producator Joel Antonio Lopez Villeda
Varietaluri Caturra si Catuai
Procesare Honey
Altitudine: 1400 m
Sezon 2019
Note aromatice: caramel, ciocolata neagra, portocale. O cafea foarte dulce si acida in acelasi timp ce exceleaza in extractiile la filtru.
Prajire medie-usoara.
Nota producator 86.25 pct SCA

Golește
SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

Honduras
Regiunea Copán
Ferma Los Lesquines, producator Joel Antonio Lopez Villeda
Varietaluri Caturra si Catuai
Procesare Honey
Altitudine: 1400 m
Sezon 2019
Note aromatice: caramel, ciocolata neagra, portocale. O cafea foarte dulce si acida in acelasi timp ce exceleaza in extractiile la filtru.
Prajire medie-usoara.
Nota producator 86.25 pct SCA

Honduras produce cafele cu un urias contrast aromatic. Situatia social-economica insa, lipsa infrastructurii si a facilitatilor de uscare controlata afecteaza perceptia generala asupra acestor cafele. Totodata majoritatea fermelor cultiva arbustii in mod organic.
Regiunea de unde provine cafeaua noastra este bine cunoscuta datorita profilului tipic local de arome de cacao si note debordant de dulci.
Ferma Los Lesquines este condusa de catre Antonio Lopez Villeda si se afla la o latitudine de aproximativ 1450 de metri. Arbustii de cafea sunt protejati de pomi fructiferi, precum si mahon, cedru si guama.
A fost infiintata in anul 1865 iar acum este detinuta de a 5a generatie de cultivatori. Are o suprafata de 15 ha, dintre care 10 ha sunt folosite pentru cresterea varietalurilor caturra si catuai.

Informații suplimentare

Cantitate

1 kg, 250 gr, 500 gr

Rasnire

presa franceza, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot)

7 recenzii pentru Honduras, Los Lesquines

  1. moldovanradudan

    O cafea foarte buna! Corp bogat, gust echilibrat cu o aciditate plăcută de fructe. Mie mi a ieșit spre cireșe. Am făcut prima data capucino, dar la espresso scurt m-a impresionat. Festival al gustului!!

  2. moldovanradudan

    O surpriză plăcută! Am făcut prima data capucino care a ieșit foarte bun (caramel, ciocolata și aciditate plăcută), dar la espresso scurt m-a impresionat și mai tare (notele de fructe in aftertaste). Festival al gustului!!

  3. mihai.sadaca

    Am baut un v60 bun. Dulceata

  4. ciprian.apopei-0854

    Am desfacut in urma cu 2 zile o punga, am reusit sa reglez curgerea la o forma perfecta imediat (o monitorizez atent pe portafiltrul fara fund si sita VST prin intermediul unei oglinzi pozitionata strategic 😉)
    O cafea delicioasa, baubila in continuu, care are o descriere perfecta din punct de vedere arome : portocale, ciocolata cu carmel 👌

  5. ciprian.apopei

    Daca nu risti nu castigi, este o vorba care imi place mult 🙂
    Asa ca dupa ce am facut mai multe extractii de 25-27 sec la 93 0C, am trecut pe o tempertura de 90 0C si timpul cam la fel, ratie 1:2.
    La temperatura mai joasa cafeau s-a indulcit foarte mult si aciditatea, placuta din punctul meu de vedere la aceasta cafea, s-a temperat si mai mult.
    Excelenta cafea!!!

  6. moldoveanu.so (proprietar verificat)

    Preparata la moka pot.
    O cafea excelenta. Confirim ca e baubila in continuu si e usor de obtinut rezultate bune.
    A fost cu adevarat proaspat prajita si e ceva deosebit.

  7. lil

    E asa de placuta ca as bea incontinuu, de dimineata si pana seara.

Adaugă o recenzie

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.