Honduras ORGANIC, LAS ADELFAS

De la 50,00 lei

SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

Honduras
Regiunea Marcala
Producator mici fermieri memvrii ai asociatiei
CAPRIBEL
Altitudine 1,450 masl.
Varietal Catuaí, Bourbon, Lempira, IHCAFÉ 90
Harvest Period Dec – Mar
Processing Washed
Crop 22/23
Scor 84 pct SCA
Sustainability Organic
Descriptori pleasant, soft & smooth,
chocolate, stone fruit
Recomandare de utilizare pentu espresso
Prajire medie
Situată în mijlocul Americii Centrale, Honduras este o țară care își arată frumusețea naturală. Peisajele muntoase acoperite cu păduri nesfârșite și jungle cu faună sălbatică abundentă sunt caracteristice acestei țări frumoase. Unii oameni chiar se referă la Honduras drept „plămânul verde” al Americii Centrale.

Deși Honduras produce mai multă cafea decât Costa Rica și Guatemala împreună, se știe puțin despre ea în scena de specialitate. De-a lungul deceniilor, banana a fost cultura comercială predominantă în Honduras.

În timp ce țările învecinate au avut inițiative guvernamentale pentru a stimula creșterea micilor producători de cafea, producția de cafea din Honduras a câștigat puțină recunoaștere în afară de piața mărfurilor. Lipsa infrastructurii a fost principalul motiv pentru care cafeaua de înaltă calitate nu a putut fi distinsă de alte produse. Cu toate acestea, în ultimii câțiva ani, institutul național al cafelei din Honduras IHCAFE a depus un efort destul de mare în educarea fermierilor pentru ca aceștia să poată îmbunătăți tehnicile de procesare și cultivare.

Prin crearea unei rețele extinse de producători și stații de spălat chiar și în zonele îndepărtate, interesul pentru producția de cafea de înaltă calitate a crescut. În zilele noastre, mai ales cafelele de la micile cooperative au reușit să-și croiască drum să traverseze marea și să ne răsfețe cu dulceața lor divină.
Situată în mijlocul Americii Centrale, Honduras este o țară care își arată frumusețea naturală. Pădurile nesfârșite se întâlnesc cu drumuri singuratice. Unii oameni chiar se referă la Honduras drept „plămânul verde” al Americii Centrale.

Chiar în zona central-vest, puteți găsi Marcala, una dintre cele mai faimoase și cunoscute regiuni de cafea ale țării. Calitatea remarcabilă care provine din acest municipiu, situat în departamentul La Paz, a făcut din Marcala prima zonă de cultură din America Centrală care a câștigat Denumirea de Origine Protejată pentru cafea. Majoritatea fermierilor din zonă dețin ferme mici, producând în fiecare an câțiva pungi de cireșe de cafea. Astfel, ei fac echipă în structuri de cooperare pentru a-și aduce împreună cafeaua pe piață.

Această cafea a fost obținută de Cooperativa Agricolă Brisas del Pelon Limitada (CABRIPEL). A fost fondată în 1991 și are în prezent 58 de membri, dintre care 7 sunt femei. Toți membrii se angajează să respecte standardele agriculturii ecologice și lucrează la îmbunătățirea calității cafelei prin tehnici și metode inovatoare. Scopul lor este de a crește veniturile familiilor și de a le crește calitatea vieții. Pentru a realiza acest lucru, cooperativa susține valorile de unitate, responsabilitate, solidaritate și transparență.

Informații suplimentare

Cantitate

1 kg, 250 gr, 500 gr

Rasnire

infuzie la rece, presa franceza, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Honduras ORGANIC, LAS ADELFAS”

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.