Kenya Ndaroini

(2 recenzii de la clienți)

From: 60,00 lei

I Origine : Kenya
II. Regiune: Nyeri
III.Ferma: statia de procesare Ndaroini
IV Varietal : SL28, SL34
V Procesare: spalare
VI. Altitudine: 1800 m
VII.Sezon: 19
VIII. Note aromatice: coacaze, struguri rosii, capsuni
IX. Prajire medie-usoara.

Golește
SKU: Nu se aplică Categorii: ,

Descriere

I Origine : Kenya
II. Regiune: Nyeri
III.Ferma: statia de procesare Ndaroini
IV Varietal : SL28, SL34
V Procesare: spalare
VI. Altitudine: 1800 m
VII.Sezon: 19
VIII. Note aromatice: coacaze, struguri rosii, capsuni
IX. Prajire medie-usoara.

Istoria cultivarii cafelei in Kenya este relativ recenta. Cu toate ca se invecineaza cu Ethiopia, locul de nastere al arabicei, aici productia de cafea incepe o data cu sosirea colonizatorilor britanici.

Sub amenintarea cu pedeapsa capitala pentru nativii care cresteau, detineau sau doar consumau cafea, s-a asigurat controlul strict al varietalurilor cultivate si adaptarea si naturalizarea a anumitor soiuri de cafea ce confera pana in ziua de azi, un caracter unic, usor de recunoscut  cireselor crescute aici. Cultivarea este asigurata in mare parte de mici fermieri care nu au dreptul sa-si valorifice propria cafea, datorita subventionarii, guvernul detine controlul tuturor statiilor de procesare. Micro-loturile de cafea se vand la licitatii obtinand sume considerabile, soiurile principale cultivate fiind sl-28, sl-34 si Ruiru.

Cafeaua noastra provine de la statia Ndaroini ce inseamna „locul in care poti innopta” in limba nativa, swahili.

Pana in 1980 fermierii de aici erau obligati sa parcurga distante mari pana la prima statie de procesare dar prin organizare si cu mari eforturi au reusit sa obtina permisiunea guvernamentala de a-si construi propria moara care si-a inceput activitatea in 1984.

2019 a fost un an care a asigurat conditiile ideale climaterice pentru cultivarea cafelei in Kenya. Ne onoreaza sa va propunem aceasta cafea, deosebit de reprezentativa pentru originea ei.

O dulceata debordanta, aciditate medie, fina, corp licoros cu aromele distincte de fructe si retro gustul lung, caramelizat fac din aceasta cafea o demna reprezentanta a standardului Prajitoriei Buimac.

Am abordat o prajire medie pentru sublinierea unicitatii originii si dezvoltarea suficienta a zaharurilor prezente pentru echilibru in oricare ceasca si in orice mod de extractie.

 

 

 

 

Informații suplimentare

Cantitate

1 kg, 250 gr, 500 gr

Rasnire

aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot)

2 recenzii pentru Kenya Ndaroini

  1. Catalin Negrila

    Salutare.
    Am incercat Kenia Ndaroini.
    In espresso, pe lângă faptul că nu am schimbat rasnirea fata de Ethiopia Aricha și a ieșit în parametri, mi se pare o cafea foarte foarte buna (in special dacă îți place genul asta de: berries and stuff). Chiar este foarte băubilă și înțeleg de ce poate părea acra pentru unii. Pe langa toate detaliile tehnice de execuție care pot afecta gustul, ar putea sa apara o problema daca nu stii ce trebuie sa obtii sau nu iti place acest gust in mod special. Daca ăsta este cazul, cred că ar trebui sa va orientati către altceva… Spre exemplu, eu nu as bea un espresso din asta in fiecare zi.
    In combinație cu lapte in schimb, este alta poveste…. Mi s-a părut fantastica. Din punctul meu de vedere, dacă pot să simt ceva dintr-un flat white sau capucino înseamnă ca baza este foarte buna (de aia îmi place Ethiopia Aricha foarte mult),… Iar Kenia asta a reușit să mă surprindă foarte plăcut. In combinația pe care am făcut-o eu, a ieșit în față, clar și fain un gust de cireșe amare. Pur și simplu superb. Nu înțeleg de unde până unde, dar mi s-a părut genial, mai ales faptul că am identificat foarte clar gustul.
    Pentru mine in espresso nota 8-9 pentru că este o cafea foarte buna, iar gusturile nu se discuta iar în combinatie cu lapte nota 10 cu felicitari.
    In V60 trebuie sa explorez mai mult pentru a ma pronunta.

  2. gheorghe.vali (proprietar verificat)

    Kenya Ndaroini…m-a surprins placut! 😋
    De la o Kenya am intotdeauna asteptari mari, dar la aceasta am gasit “corpul” mai greu de reusit prin aeropress!

    Mi-as dori sa gust in viitor si o versiune prajita mai light. 🙃

    👏🏻 Bravo Cosmin!

Adaugă o recenzie

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.