Peru Gallito de las Rocas

(2 recenzii de la clienți)

From: 40,00 lei

Peru
regiunea Cajamarca
cooperativa Gallito de las Rocas (279 de producatori)
Yakumama certificata Fairtrade si Organic Trade
Varietaluri Mundonovo, Caturra, Pache, Typica
Procesata prin spalare
Altitudinea de cultivare cuprinsa intre 800 si 1800 de metrii
Sezonul 19/ aprilie-septembrie
Note aromatice de ciocolata neagra, caramel cu aciditate usoara, citrica
Prajire Medie

Golește
SKU: Nu se aplică Categorie:

Descriere

Peru
regiunea Cajamarca
cooperativa Gallito de las Rocas (279 de producatori)
Yakumama certificata Fairtrade si Organic Trade
Varietaluri Mundonovo, Caturra, Pache, Typica
Procesata prin spalare
Altitudinea de cultivare cuprinsa intre 800 si 1800 de metri
Sezonul 19/ aprilie-septembrie
Note aromatice de ciocolata neagra, caramel cu aciditate usoara, citrica
Prajire Medie

Fondata in 2012 cooperativa Gallito de las Rocas in districtul Namballe provincia San Ignacio in regiunea Cajamarca din nordul Peru cultiva cafea pe 550 de hectare. Cafeaua creste aici de mai bine de 100 de ani si este principala sursa de venit a localnicilor.
Sunt implicati in proiecte sociale si de sustenabilitate, asfel cafelele produse beneficiaza de certificare cultivarii organice si Fairtrade.
Se mandresc cu protejarea si conservarea naturii prin proiecte moderne de sustenabilitate.
Arbustii de cafea cresc inconjurati de pini, cedru, dafin, chuspe si cascarilla cu o fauna ce cuprinde gainuse de munte ce dau si numele asociatiei, Gallito de las Rocas, precum si ursi cu ochelari (specie de urs) sau tapirii de munte.
Am selectat aceasta cafea din mai bine de 20 de mostre de cafele Sud Americane si ne-a atras atentia din start prin selectia frumoasa a boabelor verzi de cafea, modul in care acestea s-au comportat la prajire rezultand o crestere masiva a volumului si notele clasice, prietenoase din degustare.
Prajirea aleasa este medie pentru a favoriza caramelizarea zaharurilor naturale si extactii facile, corpolente cu aciditate joasa. Notele principale de degustare, facuta cu protocolul SCA, sunt de ciocolata neagra, cacao si caramel cu o usoara aciditate care sa le evidentieze.

Informații suplimentare

Cantitate

1 kg, 250 gr, 500 gr

Rasnire

aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot)

2 recenzii pentru Peru Gallito de las Rocas

  1. ciprian.apopei-0854

    O cafea comuna cu note de ciocolata (neagra ca in descrierea produsului 😊), cu o dulceata ponderata, usor acida la temperaturi mai mici care dispare la 94 – 95 0C.

    Cum am prieteni care cauta cafea cu specific Italian, cred ca aceste boabe cu o extractie in jur de 30 sec si la o temperatura de minim 95 0C le va fi pe plac 😉

    Am uitat sa mentionez, prospetimea cafelei se simte imediat, crema este foarte consistenta, mai ca da pe afara ca la bere 😂👌

  2. razvan.spac

    Cremă multă, destul de prietenoasă cu utilizatorul, note fructate.
    Pot face o comparatie cu Columbia, fiind in aceeasi zona de pret/gust: desi are in continuare note de ciocolata/caramel, este mai putin dulce fata de Columbia si are o aciditate mai pronuntata.
    Totusi, se poate regla acest excedent de aciditate prin ridicarea temperaturii de extractie.
    In plus fata de Columbia am regasit niste note fructate/juicy.

Adaugă o recenzie

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.