Tanzania Mbeya
De la 50,00 lei
Descriere
Tanzania
South Mbeya
Producator Shinzidiwili Coffee Group
Altitudine 1650-1750m
Varietaluri KP423, Kent and Compact
Sezon 22/23
Recoltare Iunie-Septembrie
Procesare prin spalare
Scor 86 pct SCA
Descriptori aromatici bright acidity, juicy,
watermelon, berries, dried
tomato
Tanzania uimește cu un amestec amplu de faună sălbatică, abundență culturală și superlative naturale. Încă de la începutul anilor 1900, oamenii din Tanzania au protejat frumusețea naturală a țării lor. Astăzi, aproximativ 38% din teritoriul țării sunt parcuri naționale oficiale sau zone de conservare. Adăugați la asta o coastă spectaculoasă și Kilimanjaro cu vârf de zăpadă din nord. Experimentați amestecul colorat de limbi și culturi și vă veți îndrăgosti de Tanzania la fel ca noi. În mijlocul acestei diversități, sunt cultivate unele dintre cele mai bune cafele africane cu cești complexe.
Producția de cafea Arabica din Tanzania se găsește mai ales în jurul Kilimanjaro, în nord și în munții sudici Mbeya și Ruvuma. Copacii cresc la 1.000 până la 2.500 de metri deasupra nivelului mării, pe versanții muntilor, la umbra bananilor.
Cafeaua Arabica reprezintă până la 70% din producția țării. Robusta este cultivată în principal la vest de Lacul Victoria, la 800 până la 900 de metri deasupra nivelului mării, în regiunea Kagera. Cea mai mare parte a cafelei este produsă de micii fermieri. Doar aproximativ 10% din producția totală provine din proprietăți mai mari, cum ar fi Machare Estate din regiunea Kilimanjaro.
Cafeaua tanzaniană tind să fie plăcută ca aromă, bogată în aciditate și corp. Gustul lor dulce este îmbogățit prin arome echilibrate datorită nutrienților minerali din solurile vulcanice.
Tanzania uimește cu un amestec amplu de faună sălbatică, abundență culturală și superlative naturale. Astăzi, aproximativ 38% din teritoriul țării sunt parcuri naționale oficiale sau zone de conservare. Adăugați la asta o coastă spectaculoasă și Kilimanjaro cu vârf de zăpadă din nord. În mijlocul acestei diversități, unele dintre cele mai bune cafele africane cu cești complexe se găsesc aici. Producția de cafea Arabica din Tanzania se găsește mai ales în jurul Kilimanjaro, în nordul și în munții sudici din Mbeya.
Regiunea Mbeya din sud-vest este cunoscută pentru solurile sale fertile, rezultând cafea de înaltă clasă, cacao, ceai și condimente. Fiind o zonă destul de îndepărtată și nu atât de dezvoltată, Mbeya are o caracteristică unică. Aici cafeaua este cultivată pe platouri înalte în loc de pante abrupte. Fermierii din această regiune se confruntă cu soare intens în timpul verii, dar și cu precipitații abundente în timpul iernii.
Acești fermieri cultivă de obicei în jur de 2 hectare de cafea și cultivă și porumb și soia pentru propriile nevoi. Producția de cafea este încă muncă manuală, asigurându-se că numai cele mai coapte cireșe sunt culese manual. Fermierii livrează apoi cireșele la așa-numitele „Unități Centrale de Pulping” (CPU), mici stații de spălat deținute și exploatate de 10-80 de fermieri din AMCOS respectiv. Cooperativele primesc cursuri regulate în domeniul agronomiei, concentrându-se pe îmbunătățirea calității cafelei și a procesării. Această cafea din South Mbeya este, fără îndoială, o cafea artizanală în care munca grea se reflectă într-o ceașcă fină cu note intense.
Informații suplimentare
Cantitate | 1 kg, 250 gr, 500 gr |
---|---|
Rasnire | infuzie la rece, presa franceza, Rasnire, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot) |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.