Tanzania Nyota Kusini
De la 55,00 lei
Descriere
- Tanzania a spălat Arabica AA Sud, Nyota Kusini
Origine Tanzania
Regiune Sud
Produsa de mici fermieri
Altitudine 1600 masl
Varietal Bourbon si Kent
Procesat prin spalare
Recoltat intre apr-sept
Sezonul 24/25
scor SCA 86
Descriptori sparkling, smooth, citrus, tangerine, yellow plum
Tanzania uimește cu un amestec amplu de faună sălbatică, abundență culturală și superlative naturale. Astăzi, aproximativ 38% din teritoriul țării sunt parcuri naționale oficiale sau zone de conservare. Adăugați la asta o coastă spectaculoasă și Kilimanjaro cu vârf de zăpadă din nord. În mijlocul acestei diversități, unele dintre cele mai bune cafele africane cu cești complexe se găsesc aici. Producția de cafea Arabica din Tanzania se bazează în cea mai mare parte în jurul Kilimanjaro, în nord și în ținuturile sudice ale Mbeya. Regiunea Mbeya din sud-vest este cunoscută pentru solurile sale fertile, rezultând cafea de înaltă clasă, cacao, ceai și condimente. Fiind o zonă destul de îndepărtată și nu atât de dezvoltată, Mbeya are o caracteristică unică. Aici, cafeaua este cultivată pe platouri înalte în loc de pante abrupte. Fermierii din această regiune se confruntă cu soare intens în timpul verii, dar și cu precipitații abundente în timpul iernii. Acești fermieri cultivă de obicei aproximativ 2 hectare de cafea și cultivă și porumb și soia pentru propriile nevoi. Producția de cafea este încă muncă manuală, asigurându-se că numai cele mai coapte cireșe sunt culese manual. Fermierii livrează apoi cireșele la așa-numitele „Unități Centrale de Pulping” (CPU), mici stații de spălat deținute și exploatate de 10-80 de fermieri din AMCOS respectiv. Cooperativele primesc cursuri regulate în domeniul agronomiei, concentrându-se pe îmbunătățirea calității cafelei și a prelucrării. Această cafea din South Mbeya este, fără îndoială, o cafea artizanală în care munca grea se reflectă într-o ceașcă fină cu note intense.
Tanzania uimește cu fauna sălbatică fascinantă, abundența culturală și superlative naturale, de la o coastă spectaculoasă și savana din Serengeti până la Kilimanjaro, cu vârf de zăpadă. Încă de la începutul anilor 1900, Tanzania a ținut un ochi pe păstrarea frumuseții sale naturale. Astăzi, aproximativ o treime din teritoriul țării sunt parcuri naționale oficiale sau zone de conservare. În mijlocul acestei diversități pitorești, aici se găsesc unele dintre cele mai bune cafele africane cu cești complexe și aciditate plină de viață. Cafeaua Arabica reprezintă aproximativ 70% din producția de cafea a Tanzaniei și este produsă în cea mai mare parte pe versanții muntelui Kilimanjaro, în nord și în ținuturile sudice ale Mbeya și Ruvuma. Acolo, arborii de cafea sunt de obicei intercalați cu banani, înfășurând pământul în nuanțe de verde luxuriant.
La fel de impresionanți ca și bogăția naturală a țării sunt oamenii săi călduroși și ospitalieri, care trăiesc din abundența naturală a Tanzaniei într-o măsură semnificativă. Agricultura este principala sursă de venit. În timp ce moșiile mai mari reprezintă doar 10% din cafeaua produsă, 90% din cafea crește în fermele mici. Cultivarea cafelei este încă muncă manuală, asigurându-se că numai cele mai coapte cireșe sunt culese manual.
Producția de cafea Arabica din Tanzania se găsește mai ales în jurul Kilimanjaro, în nord și în munții sudici Mbeya și Ruvuma. Copacii cresc la 1.000 până la 2.500 de metri deasupra nivelului mării, pe versanții muntilor, la umbra bananilor.
Cafeaua Arabica reprezintă până la 70% din producția țării. Robusta este cultivată în principal la vest de Lacul Victoria, la 800 până la 900 de metri deasupra nivelului mării, în regiunea Kagera. Cea mai mare parte a cafelei este produsă de micii fermieri. Doar aproximativ 10% din producția totală provine din proprietăți mai mari, cum ar fi Machare Estate din regiunea Kilimanjaro.
Cafeaua tanzaniană tind să fie plăcută ca aromă, bogată în aciditate și corp. Gustul lor dulce este îmbogățit prin arome echilibrate datorită nutrienților minerali din solurile vulcanice.
Informații suplimentare
Cantitate | 1 kg, 250 gr, 500 gr |
---|---|
Rasnire | infuzie la rece, presa franceza, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot) |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.