Kenya Karugiro
De la 70,00 lei
Descriere
Origine Kenya
Region Muranga
Altitudine 1750 m
Crop 23/24
Variety SL28, SL34, Ruiru 11
Harvest Period Oct – Dec (main) & Apr – Ju
Process Washed
Grade AA Top
Scor 88 pct sca
Descriptor martipan, caise, ananas
Producer Karugiro Factory
Recomandare pentru filtru
Prajire medie
Corpolenta clasica, aciditate medie, retrogust fructat.,
Kenya este renumită pentru cultivarea unora dintre cele mai intense cafele la nivel global. Unii oameni cred că acest lucru este extras din solurile vulcanice roșii din jurul Muntelui Kenya. Dar varietatea, microclimatul, altitudinea și echilibrul adecvat între ploaie și soare joacă un rol esențial în definirea acestei cafele de înaltă calitate. Suprafața totală de cultivare a cafelei în Kenya este estimată la 160.000 de hectare.
Majoritatea cafelei provine din Kenya Centrală, o zonă renumită pentru calitatea și complexitatea excepționale a cafelei sale. Totuși, Kenya se mândrește cu aproximativ 10 regiuni distincte producătoare de cafea. Această cafea a fost produsă în Muranga, în provincia Centrală. Această zonă are mai mulți fermieri mici decât moșii care, împreună, însumează aproximativ 100.000 în regiune. Producătorii acestei cafele sunt de fapt micii proprietari care lucrează cu Fabrica Karugiro, parte a Societății Cooperative a Fermierilor Kamacharia. Fabrica este situată în divizia Kamacharia din districtul Mathioya și are în jur de 900 de membri activi care își aduc cireșele la stații pentru procesare. Cel mai adesea, au parcele de 0,5 ha cu aproximativ 200 de pomi de cafea din soiuri precum SL34, SL38, Ruiru 11 și Batian.
După o recoltare atentă, cireșele sunt sortate cu meticulozitate, depulpate corespunzător, fermentate, spălate și uscate sub soarele african pe așa-numitele „Paturi africane” până la atingerea cotei optime de umiditate, aproximativ 12%.
Ecuatorul trece direct prin această bijuterie est-africană. În ciuda climei sale tropicale, Kenya se bucură de câteva răcorări plăcute prin Oceanul Indian și Lacul Victoria. Savanele plate, care găzduiesc o abundență de animale sălbatice, se ridică în zonele muntoase centrale, cu vârful muntelui Kenya la 5.199 m. Este aici, unde versanții luxurianți sunt transformați în terenuri agricole fertile, creând condiții ideale pentru ca Ecuatorul trece chiar prin această perlă a Africii de Est. În ciuda climatului său tropical, Kenya este răcită de Oceanul Indian și de Lacul Victoria. Din savanele plate, cu flora și fauna lor diversă, se înalță zonele muntoase, al căror vârf cel mai înalt este Muntele Kenya, la 5.199 de metri. Aici, unde pantele luxuriante lasă loc terenurilor agricole fertile, planta de cafea prosperă.
Informații suplimentare
Rasnire | infuzie la rece, presa franceza, Rasnire, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot) |
---|---|
Cantitate | 1 kg, 250 gr, 500 gr |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.