El Salvador Andres Salaverria Geisha
De la 125,00 lei
Descriere
Origine El Salvador
Regiunea Apaneca-Ilamatepec
District Juayua
Ferma San Francisco
Producator Andres Salaverria
Altitudine 1600 m
Sezon recoltare 23/24
Specia Arabica
Varietal Geisha
Procesare Naturala
Tipul procesarii: Anaerobic-Natural Sleeping Bag
Scor Sca 89
Profil Floral
Note aromatice primare portocale Rosii
Prajire medie-usoara
Recomandare de utilizare filtru
Sezonul trecut, am avut placerea sa primim un lot unic, din el Salvador, cu un scor SCA de 90+ puncte, cultivat si procesat impecabil de Andres Salaverria, iar prin bunavointa celor implicati in aceasta tranzactie, o punga din cafeaua lui, prajita de noi, a ajuns inapoi la domnia sa.
Acest lucru ne-a onorat intr-atat incat, dincolo de atributele unice remarcabile ale cafelei respective, ne-a bucurat sa primim intregul micro-lot din varietalul Geisha, produs acest sezon de Andres Salaverria.Chiar daca asta a insemnat costuri substantial mai mari la achizitie, pe noi ne-a convins prin extractii incarcate de complexitate si delicatete, un areal de arome si gusturi bine balansate cu aciditate medie spre ridicata si retro gust lung si caramelizat, ca-si mentine reputatia varietalului si inaltul standard al producatorului si merita intreg efortul.
Andrés Salaverría a avut o pasiune pentru cultivarea cafelei încă de când era copil, familia sa s-a dedicat cultivării cafelei de mai bine de 100 de ani, cu ferme în regiunile de cultivare a cafelei Atiquizaya, Concepción de Ataco, Jayúa și Apaneca. Andrés este a cincea generație și este dedicat cultivării cafelei de 11 ani. Andres își amintește cum îi plăcea să-și însoțească tatăl la moara El Molino în fiecare seară pentru a vedea cum soseau cireșele de cafea pentru a fi descărcate din recoltele zilei de la diferite ferme. Îi plăcea să se urce în camioane și să sară pe grămezile de struguri, de atunci interesul a crescut. În fiecare vară am dezvoltat locuri de muncă temporare în compania familiei de cafea cu scopul de a învăța și implementa noi cunoștințe. După absolvirea universității, a absolvit Masterul Ernesto Illy în știință și economia cafelei, care a fost îmbogățitor pentru Andres și a reușit astfel să-și facă o idee mai clară despre ceea ce se află în spatele întregului lanț de producție a cafelei. precum și învățarea de la diferiți colegi producatori de cafea din alte părți ale lumii. În 2011, Andres s-a întors în El Salvador după pregătirea sa și apoi s-a concentrat pe partea comercială, industrială și administrativă a fermelor de cafea, împreună cu tatăl său Don Jose Antonio Salaverria, care se ocupă de managementul fermei, au reușit să facă o echipă bună. . Obiectivul dumneavoastră a fost întotdeauna diversificarea produselor sale și, în același timp, să fiți mereu în căutarea noilor tendințe în procese în alte țări producătoare de cafea pentru a le putea replica din țara sa iubită, El Salvador. Printre fermele administrate de familia Salaverría se numără următoarele. Ferma San Francisco, una dintre cele mai importante pentru afacerea de familie, găzduiește nu numai o regiune producătoare de cafea, ci și o rezervație naturală forestieră. care a fost donat Asociației Naționale de Silvicultură din El Salvador cu scopul de a păstra un habitat frumos pentru multe specii exotice de plante și animale. Ferma San Francisco este situată în apropiere de orașul La Majada, în regiunea de cultivare a cafelei Apaneca – Ilamatepec, în districtul Juayúa. Solurile sale vulcanice bogate fac din San Francisco un loc ideal pentru cultivarea cafelei. Cafeaua de la Farm San Francisco este 100% cultivată la umbră. Activitățile de recoltare se desfășoară prin recoltare manuală selectivă, care constă în culesul cireșelor complet coapte. Activitățile sociale și de mediu joacă un rol important în activitățile zilnice ale fermei și pentru afacerea de familie, care urmărește întotdeauna să furnizeze comunităților din jur servicii de sănătate și infrastructură pentru activități educaționale.
Informații suplimentare
Cantitate | 1 kg, 250 gr, 500 gr |
---|---|
Rasnire | infuzie la rece, presa franceza, Rasnire, aeropress, Boabe, Espressor, Filtru, Ibric, Perculator (Moka Pot) |
Trebuie să fii autentificat pentru a publica o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.